január 26, 2012

Figyelem! Ez a bejegyzés már több mint 1 éves, tartalma elavult lehet!

Bejött ma egy anyuka, a gyermekei már 2 hete köhögnek, hurutosan. Első körben csodálatos homeopátiás köptető- és/vagy köhögéscsillapító sziruppal próbálkoztak.

Lehet, hogy maradi vagyok és hiányosak a varázslással kapcsolatos ismereteim, de a mai napig nem értem, honnan tudja az a fránya homeopátiás szer, hogy épp a két ellentétes hatás közül melyiket alkalmazza a szervezetben, biztos intelligens, mint a mosópor.

Mivel a homeopátiás szer nem használt, váltottak gyógynövényekből készült, lándzsás utifűs köptetőre, de sajnos – bár ez már egy hatásos készítmény – ez sem segített. Ráadásul, egy aranyköpés cikksorozatba illő társalgás is lezajlott, mivel a köptető „Eucerines” változatát említette, ami a valóságban plusz egy gyógynövényt, az echinacea-t tartalmazza, az Eucerin pedig egy kozmetikum család.

Majd elértünk a csúcspontra: voltak orvosnál is, aki antibiotikumot írt fel, de azt nem akarja a gyermekeknek beadni. Zárójelben jegyzem meg, hogy én sem támogatom az azonnali antibiotikum felírást, de ha már két hete szenvednek a gyerekek, gyanítom, hogy alapos volt az orvos gyógyszerfelírása. Arról nem is beszélve, hogy mégiscsak orvos, a szakmája legjobb tudója. De mégis, a farok csóválja a kutyát.

Végül egy karbocisztein tartalmú nyákoldó-köptető készítményt vitt, bízzunk a legjobbakban. Szegény gyerekek.

nextserver A Patikablog oldalait a NEXTSERVER tárolja.