PillPack

Egy ügyes megoldás a gyógyszerelés megkönnyítésére

március 26, 2015

Figyelem! Ez a bejegyzés már több mint 1 éves, tartalma elavult lehet!

Az elmúlt időszakban markánsan távol tartom magam a napi (heti, havi) szakmapolitikától, így a blog sem frissül a korábban megszokott ütemben.

Bár korábban temettem a tradicionális (kiskereskedelmi) gyógyszerészetet, amikor átnéztem a Patikablogra tervezett témákat, találtam egy érdekes megoldást, mely bevezetése növelhetné a beteg/vevő-gyógyszerész(patika) bizalmi kapcsolatát.

PillPack

Egy amerikai patika gondolt egyet és összeállva egy ügynökséggel megalkotott egy rendszert, mely kreativitással és egy újfajta megközelítéssel segít a mindennapi gyógyszerelésben.

A rendszer működését az alábbi video nagyon jól összefoglalja:

A rendszer az orvossal történt egyeztetés után napi adagolásra (akár napi többszöri adagolásra) elosztja a beteg gyógyszereit, és kis tasakokba helyezi feliratozva. Nap neve, bevételi időpont, a csomagolt gyógyszerek hatóanyaga. A gyógyszereket házhoz szállítják az előzetes regisztráció és konzultáció után, majd két hetente megkapja a beteg az újabb csomagjait. Bármikor lehetőség van telefonon, e-mailben, webes felületen keresztül konzultálni a gyógyszerésszel, egy dolog nem szükséges: az orvosnál és a patikában sorban állni.

PillPack_PacketPersze ez űrtechnológiának tűnhet innen a Kárpát-medencéből, több szempontból is. A házhozszállítás itthon még gyerekcipőben jár és a jogi környezet miatt a vényköteles termékek esetében nem túl vonzó a kivitelezése.

A fenti megoldással én azért szimpatizálok, mert az üzleti lehetőség mellett leginkább a betegek/vevők életének megkönnyítését szolgálja. Gondolj bele: krónikus betegek rendre ugyanazokat a készítményeket szedik és bár a patikába járás egyfajta program is nekik, de többnyire egy szükséges rossz, nyűg, nem beszélve a patikai látogatást megelőző receptírási tortúra.

A PillPack modern, előre mutató, a tradicionális és innovatív gyógyszerészi munka ötvözése. Én használnám és ha patikám lenne, beruháznék egy ilyen rendszerbe.

Jajj, majdnem elfelejtettem: a PillPack a legtöbb amerikai biztosított számára ingyenes. Azaz a patika a forgalomért „cserébe” átvállalja a költségeket.

Neked mi a véleményed?

nextserver A Patikablog oldalait a NEXTSERVER tárolja.