Gyógyszerészek világnapja

avagy, egy nap ami rólunk szól(hatna)

szeptember 25, 2014

Figyelem! Ez a bejegyzés már több mint 1 éves, tartalma elavult lehet!

Ma van egy világnap, amiről itthon fura mód nem emlékezünk meg. A Nemzetközi Gyógyszerészeti Szövetség (FIP) szeptember 25-én ünnepli a gyógyszerészeket, a szakmánkat.

Mostanában rengetegszer szó esik arról, hogy mitől is gyógyszerész a gyógyszerész, keressük az identitásunkat ebben a fura világban, mondvacsinált témákból tudománykodunk, olyan funckiókat akarunk magunkra aggatni, melyekhez semmi közünk, közben pedig mindennel foglalkozni akarunk, csak azzal nem, amihez a legjobban értünk.

Fura.

Persze sokat lehetne polemizálni arról, hogy ez ki és mi miatt van (ugye mindig más a hibás), de még mielőtt bűnöst kiáltanánk, gyorsan megnéztem, hogy releváns-e a mai világnap a magyar gyógyszerészekre nézve. A FIP tagok között böngészve feltűnik mind a Magángyógyszerészek Országos Szövetsége, mind pedig a Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság. Sajnálatosan egyik oldalon sem esik szó arról, hogy ma lenne a Gyógyszerészek Világnapja.

Update: Az MGYT Gyógyszerésztörténei Szakosztályának Facebook oldalán kint volt a hír.

De, hogy ne csak a szám járjon, én úgy döntöttem, erre a maradék másfél órára bizony megünneplem a Gyógyszerészek Világnapját és ha már hivatalos anyag nem készült, én készítek egy „plakátot” a jeles napra.

Sokmindenben egyedülálló a Patikablog, egy strigulát behúzok ide is.

Kedves Kollégáim! Ezzel a plakáttal fejezem ki irántatok a tiszteletemet és egyben üzenem a laikus olvasóimnak is, hogy köszönöm/köszönjük a bizalmat, amit évek óta a gyógyszerészek iránt mutatnak.

Boldog Gyógyszerészek Világnapját!

Gyógyszerészi VilágnapHozzászólásra itt van lehetőség.

 

nextserver A Patikablog oldalait a NEXTSERVER tárolja.