február 04, 2012

Figyelem! Ez a bejegyzés már több mint 1 éves, tartalma elavult lehet!

Alapanyagban gazdag ez a mai nap.

Nemrég volt itt egy hölgy, aki Phosphorus C9 golyócskát akart venni. Nem igazán tartunk mindenféle hókuszpók szereket, de van már pár homeopátiás készítmény, amivel tudunk szolgálni. Ez pont nem volt.

Kaptuk a kérdést, hogy hol lehetne még venni? Adtunk három tippet is, de igazán nem felelt meg a hölgynek egyik sem. Aztán jött a főkérdés, hogy vajon a C9 higítás helyett adhatja-e a C15-t a gyerekének, kapaszkodj, tüdőgyulladásra?

Micsoda?!? Itt előbújt belőlem a felelősségteljes gyógyszerész és feltettem a kérdést: tüdőgyulladása van a gyermeknek és nem kapott rá antibiotikumot? Ki mondta, hogy tüdőgyulladása van?

Az orvos állapította meg, de az anyuka erőteljes tiltakozása miatt nem írt fel antibiotikumot, bár próbálta erről meggyőzni az anyukát. Ezt a szülőtől tudom. Mint ahogyan azt is, hogy szkeptikus az antibiotikumok létjogosultságát illetően, de a homeopátiás szereket illetően is. Sakk-matt.

Bevallom, lehet, hogy kicsit erélyesen folytattam innentől a beszélgetést, de úgy éreztem, kötelességem egy kis fényt gyújtani.

Beszélgettünk még egy kicsit, sajnos továbbra sem értettem meg az álláspontját, abban maradtunk, hogy keddig vár az antibiotikummal, addig köptetőt ad a gyerekeknek (hárman vannak, mind betegek), s ha elkezdene felmenni a lázuk, akkor megfontolja az antibiotukom adását. Legalább ennyi eredményt elértem.

Slusszpoén: „Elismerem, hogy nehéz eset vagyok, de hát így van ez, ha az ember az egészségügyben dolgozik, nem?”

 

nextserver A Patikablog oldalait a NEXTSERVER tárolja.