Figyelem! Ez a bejegyzés már több mint 1 éves, tartalma elavult lehet!

A gyógyszerészeknek, a gyógyszertáraknak (még) viszonylag magas a bizalmi indexe a vásárlók/betegek körében. Sajnos egyre többször találkozom azzal, hogy ez a bizalmi index egyes embereknél közel a nullával egyenlő. A szakértelem megkérdőjelezése ennek az egyik legegyszerűbb megnyilvánulási formája, amit sokszor betudok annak is, hogy fiatalabbnak néznek a koromnál – nem egyszer egyetemistának, épp gyakorlati idejét töltőnek.

A fotó forrása: instructus.hu

Vannak azonban vicces esetek, mikor olyan szinten kérdőjelezi meg egy-egy vevő azt, amit mondok, hogy már kategóriába sorolni sem tudom.

100 grammos üveg

Egy hölgy tért be hozzánk, hogy 100 és 50 grammos gyógyszertári folyadéküveget vásároljon. Kihoztam neki a két gyógyszeres üveget, majd az alábbi beszélgetés zajlott le P mint Patika és V mint Vevő között:

V: Ez biztosan 100 grammos üveg? Olyan picinek tűnik.

P: Igen. Nézze meg, az alján rajta van 100-as jelzés, ez vonatkozik arra, hogy 100 grammos.

V: Aha…(kételkedően)

P: De itt van az 50 grammos üveg, azon pedig jól látszik, hogy 50-es szám van rajta.

V: Hát, jó…

Nincs meggyőzve a vevő, mivel még lelkes vagyok, egy kis jószándékú oktatásba kezdek – elismerem, lehet, hogy kicsit szemtelenül.

P: De ha továbbra is kétségei vannak, ha otthon ráteszi egy konyhai mérlegre az üveget, lenullázza és fog 1 deciliter vizet, majd azt beleönti az üvegbe és az maradéktalanul belefér és a mérleg is 100 grammot mutat, akkor az az üveg 100 grammos.

V: Tényleg? Ezt nem is tudtam!

Ennyi.

nextserver A Patikablog oldalait a NEXTSERVER tárolja.