január 19, 2012

Figyelem! Ez a bejegyzés már több mint 1 éves, tartalma elavult lehet!

2012.01.13-án (hujjujj, péntek 13 !!!444néégy) megvolt a második ügyeletem. Szerencsére sok dolgom nem volt, íme egy rövid összefoglaló:

20:14 – Feldagadt a szája a betegnek, a háziorvosi ügyeletről küldték cetirizine hatóanyagú tablettáért

20:29 – Egy nagy doboz savcsökkentőt kértek – ügyeleti díjat kell ilyenkor felszámolni, mivel abszolút indokolatlan volt az ellátás

21:45 – Hányós gyerekmek számára kellett gyógymódot találnom, ügyeletre nem akarták vinni

22:07 – Megfázós, lázas beteg érkezett a városkörnyéki ügyeletről

22:11 – Nőgyógyászati ügyeletről érkezett egy beteg, receptre antibiotikum és görcsoldó lett a megoldás. Remélem segített is.

22:28 – Újabb hányós gyerek, immár a gyermekorvosi ügyeletről

23:10 – Egy újszülöttnek adódtak emésztési gondjai, recept nélküli megoldások széles tárházából válogattunk

A kedvenc

0:10 – 5 hónapos terhes nőnek keresünk fejfájásra gyógyszert, ha lehetne Algopyrint. Az sajnos receptköteles, így javaslom a paracetamol tartalmú készítményeket, mert azokat szabad nekik is szedni. Viszem az ügyeleti ablakhoz a gyógyszert, ahol kiderült, hogy nem is 5 hónapos terhes a hölgy, hanem 5 hónapos a gyerek, és szoptat, szóval emiatt érdekes az információ. Jót nevettünk mindketten 🙂

Éééés ennyi. A maradék időben akár aludhattam is volna, de nem nagyon tudtam: a központi szünetmentes táp random mód csipogással jelez valamit, illetve az Interspar hangosbemondójában egész éjjel (igen, zárás után is) megy a zene és az épp aktuális akcióra felhívó üzenet. Azóta beszéltem az áruházvezetővel, megpróbálják lekapcsolni legalább azokon a napokon, mikor ügyelet van, de sok reményt nem fűzök hozzá.

Elvégre ügyeletben ne aludjon az ember, nem?! Az más kérdés, hogy ilyenkor a fizetésemnek csak a 40%-át kapom meg…de ez már az én bajom.

nextserver A Patikablog oldalait a NEXTSERVER tárolja.