április 06, 2012

Figyelem! Ez a bejegyzés már több mint 1 éves, tartalma elavult lehet!

Az új munkahelyemen ez az első ügyeletem, remélem nem lesz a kelleténél mozgalmasabb.

Megnyugtattak, hogy péntek amúgy sem szokott pörgős lenni, inkább a hétköznapok. Most viszont jönnek az ünnepek és csakúgy, ahogyan a boltokban, a patikában is ma elszabadult a pokol. Világvége hangulat (a kollégák beszámolója alapján) és vásárlási láz volt ma.

Ebben a gyógyszertárban az ügyelet korábban kezdődik, a mai napon 18:00-tól.

18:05 – Gyermeknek jöttek vény nélkül kapható köhögéscsillapítóért.

18:26 – Az egyik (már nyugdíjas) kolleganő lánya jött hidrogén peroxidért, azt hitte, hogy a régi nyitvatartás szerint, azaz 18:30-ig vagyunk.

18:47 – Fájdalomcsillapító gyógyszert kerestek

18:50 – Tegnap felírt vérnyomáscsökkentő recepttel jött egy úr, ráadásul nem is különleges és nagy dózisú – szerintem ráért volna holnapig

18:56 – Vérnyomáscsökkentő és cukorgyógyszer miatt csengettek újra, március 6-án felírt recepttel

19:10 – Asztmagyógyszerért jöttek, mai, kórházi recepttel

19:21 – 9 hónapos kisgyereknek jöttek fülcseppért, calciumért és antibiotikumért az ügyeletről. Az antibiotikum adagolókanala 2,5 ml-es, de a dózis, amit az orvos javasolt, 2x3ml volt. Mivel @kisvirag esetéből megtanultam (illetve bevallom, eddig nem gondoltam rá), hogy nehézkes ilyenkor a pontos adagolás, rákérdeztem, hogy van-e fecskendőjük otthon, amivel pontosan ki tudják mérni. Volt.

19:32 – Köptető hatású gyógynövénykivonatot vittek gyermeknek, recept nélkül kapható

19:43 – Egy fogászati beteg jött, iszonyatos fájdalmakkal. Igen, férfi volt 🙂 Antibiotikum, fájdalomcsillapító, szájfertőtlenítő folyadék.

19:50 – Fogamzásgátló tablettáért jött egy fiatal hölgy, 3 havi volt neki felírva, de csak 1 havit kért.

19:55 – Felnőtt ügyeletről jött egy srác antibiotikumért és köptetőért. A köptető hatásmechanizmusát is elmagyaráztam. Én azt szoktam javasolni, hogy este 6-7 után már ne vegyék be, mert akkor éjszaka is köhögésre fogja ingerelni és nem tud tőle aludni. Az meg kellemetlen, bőven elég az is, ha beteg az ember. Valamiért ezt a tanácsomat kissé negatívan fogadta, de úgy tűnt, hogy elfogadta.

19:58 – Egy fiatal hölgy jött szintén az ügyeletről, antibioikumért. Alig volt hangja.

Nem unatkozom!

20:30 – Terhességi teszt.

20:42 – Még nem is volt húsvéti trakta, de már készülnek: görcsoldó, puffadásgátló és fájdalomcsillapító! Persze, lehet, hogy épp akutan van egy teljesen más történet.

20:55 – Egy két éves kislánynak kellett antibiotikum és lázcsillapító, az orvosi ügyeletről jöttek.

21:02 – Görcsoldó gyógyszerért jöttek, egészségpénztári kártyával akartak fizetni, de azt sajnos ilyenkor nem tudjuk elfogadni.

21:08 – Nyolc éves gyerkőcnek vitt az édesanyja antibiotikumot, ők is az ügyeletről érkeztek.

21:33 – Diklofenák tartalmú fájdalomcsillapítóért jöttek

21:37 – Menstruációs görcsre kértek görcsoldót és fájdalomcsillapítót

22:01 – 9 éves gyermeknek kellett calcium injekció, egy cinkrázó és c-vitamin.

22:50 – Torokfájásra szopogató tablettát kerestek. „Felnőttnek, vagy gyermeknek?” – „Felnőtt-gyermek…barátnőm, 17 éves.”

23:40 – Egy szemgélre volt szükség.

1:33 – Egy allergia ellenes gyógyszerért jöttek az egyik (kb 20km-re levő) faluból, a központi ügyeletről. Oké, hogy fél 2 van, de azért még nem kell parasztnak lenni…

3:40 – Csak ledőlök egy kicsit aludni…

7:00 – Jó reggelt, jó szurkolást! 1 óra múlva nyit a patika, 12 óráig még dolgozom. Köszönöm, ha követted a közvetítést. IGEN, megcsináltuk! 

Nézz vissza, frissülni fog a bejegyzés!

nextserver A Patikablog oldalait a NEXTSERVER tárolja.