január 29, 2012

Figyelem! Ez a bejegyzés már több mint 1 éves, tartalma elavult lehet!

A mai (2012.01.29.) ügyeletemben az a furcsaság, hogy ma nem dolgoztam és a patika is csak 17 óráig volt nyitva, ügyeletet pedig 19 órától tartunk, mivel a városban akkor zár be az utolsó gyógyszertár.

Éppen ezért számítottam rá, hogy már ügyeleti idő előtt jönni fognak, így is volt, az első csengőszó 18:55-kor zendült fel.

A másik furcsaság, hogy ezt a bejegyzést már az ügyelet ideje alatt publikálom és folyamatosan frissítem majd, ha van kedved, nézz vissza, hogy mi történt 🙂

Külön pikantériája a mai ügyeletnek, hogy meg vagyok fázva, eléggé rendesen. Az ügyeleti ablak kinyitásával valami ismeretlen okból, olyan huzat kerekedik a patikában, hogy leviszi a hajam, de méginkább a bejövő jéghideg levegő kúrálja az arcüregem. Talán megúszom.

18:55 – Esemény utáni tabletta, receptre, városi ügyeletről

19:12 – Lázas, köhögő 9 hónapos gyermek, szintén ügyeletről

19:14 – Csak úgy beesett egy vevő, köptetőt kért, illetve előtte tájékoztatást, hogy ügyeletben lehet bármit venni? Felvilágosítottam, hogy igen, de a nem sürgős és nem aznapi receptre kiadott gyógyszerek után ügyeleti díjat (381 ft) kell felszámolnom. Elvitte.

19:29 – „Jóestétkezitcsókolom” – hangzott a beköszönés, majd hirtelen lelombozódás, mikor megláttak az ügyeleti ablakban a jókedvű úriemberek. Tegnapi és 5 nappal ezelőtti recepttel érkeztek (ilyenkor még elmegy, hajnali 1 órakor azért morcos lennék egy ilyennél).

19:33 – Három fiatal jött paracetamol tartalmú lázcsillapítót kérni, majd miután vittem nekik, megjáratták velem az officina-ügyeletes ablak távot mégegyszer, mert kiderült, hogy eukaliptuszos bedörzsölő balzsam is kellene. Szintén ügyeleti díj került felszámításra.

19:46 – Egy enyhén zavart bácsi csengetett, két, teljesen szabályos mai napra szóló recepttel, ami alapján teljesen jogosan vette igénybe a gyógyszertári ügyeletet. De mégis, annyira zavarta a tény, hogy egy plusz embert ugráltat vasárnap este, hogy zavarában a tollat is elejtette. Pedig ilyenkor ez a dolgom, ezért van az ügyelet! Érdekes, hogy aki indokolatlanul veszi igénybe az ügyeletet, azt sosem zavarja ez a tény…

Itt jegyzem meg zárójelben, hogy nem értem én ám ezt Béláim. A patika az ügyeletért semmi támogatást, térítést nem kap, az ügyeleti szolgálat ellátása kvázi kötelező. Néhány városban a kisebb patikák (pl. akik egy gyógyszerésszel üzemelnek), illetve a frissen nyílt patikák a nyitástól számítva 1 évig szoktak kedvezményt kapni, hogy nem kell ügyelniük.

Namost. Oké, hogy van indokolt, meg indokolatlan ügyeleti ellátás. De nekem – ill. a patikának – oly mindegy, hogy most egész éjjel ülök és malmozok, netezek, olvasok, alszok (bár azt én még nem tudtam), vagy effektive dolgozok, és ellátom a vevői igényeket. Mondjuk tény, hogy az ügyeleti időre eső munkabérem 30-70% arányban munkaidő és készenléti idő, ahol az utóbbiban csak a fizetésem 40%-át kapom meg.

De! Arra akarok végre kilyukadni, hogy az ügyeleti díj intézményét nem tartom túl igazságosnak. Vagy mindenkitől szedni kellene, vagy senkitől.

Persze az is tény, hogy ez az ügyeleti díj némileg kompenzálja a veszteséget, amit egy ügyelet okoz a patikát működtető cégnek. Szimplán ráfizetés.

20:01 – Altatóért jött egy úr, ügyeletről. Kaptam 30 ft borravalót.

Fél órája megy a VV5 párbaj, valószínűleg ez az oka, hogy meg tudtam írni ezt a bejegyzést és nem jött senki azóta.

20:42 – Antibiotikum kellett egy gyerkőcnek, ügyeletről jöttek, recepttel. Az úr csodálkozott, hogy itt van patika, nem tudta. Azért erre jó az ügyelet, csinál egy kis ingyen reklámot.

20:56 – Elfogyasztom az ebédről megmaradt fincsi tonhalas salátámat, amit megspékeltem olajos magvakkal az immunerősítés jegyében 🙂

21:55 – Ma a védekezés nélküli nemi aktusok világnapja lehet. Ugye már azzal nyitottam, hogy eladtam az esemény utáni tablettánkat, most pedig telefonon volt egy érdeklődő, hogy kapható-e esemény utáni tabletta. Némi felháborodást éreztem, mikor közöltem, hogy receptköteles, de megnyugtattam, hogy 72 órán belül bevehető a tabletta. Simán rákérdeztem, 1 órája volt az aktus.

0:34 – Megpróbálok aludni.

1:20 – Az iPaden még játszottam kicsit. Mikor már épp kezdtem elbóbiskolni, megszólalt a csengő. Egy szemmel láthatóan rendőr egyenruhás férfi állt az ajtóban. Na, mondom, megesik velem amivel kollégám riogatott: valahol drogfogás van és le kell mérni a szerzeményt. Állítólag ilyenkor be kell őket engedni, hogy használhassák a mérleget, dokumentálni kell stb…mondjuk, még nem hallottam konkrét ilyen esetről. A lényeg, hogy ettől annyira megzavarodtam, hogy úgy nézhettem ki, mint aki 3 órája alszik és épp most ébredt. Szerencsére csak a gyermekének kellett fejfájásra egy kis gyógyszer.

Az álom viszont kiment a fejemből – ami viszont kezd fájni.

6:55 – Kezem a zárás gombon, indulok nemsokára haza. Mint a mosott szar.

Nézz vissza, frissülni fog a bejegyzés!

nextserver A Patikablog oldalait a NEXTSERVER tárolja.