Figyelem! Ez a bejegyzés már több mint 1 éves, tartalma elavult lehet!

Egy nagyon érdekes és szakmailag is igényes blogra bukkantam pár hete. A Ködpiszkáló (geekek figyelem, nem kódpiszkáló szó van az URL-ben) című blog szerkesztői gyógyszerészek, orvosok, akik nagyon pontosan és egyértelműen megfogalmazzák a blog célját:

Amit itt találhat: gyógynövényekkel, gyógyszerekkel, étrend-kiegészítőkkel kapcsolatos tévhitek, rémhírek oszlatása, a köd piszkálása – szakemberektől (gyógyszerészektől, orvosoktól). Célunk az elfogulatlan és szakszerű tájékoztatás, mert a helytelenül alkalmazott rossz minőségű termékek használata többet árthat, mint a kezelés elmaradása. Várjuk a körleveleket, spameket (kéretlen leveleket), képtelen és képpel ellátott hirdetéseket, kérdéseket gyógyszerekről, csodaszerekről, egyéb szerekről.

Nagyon vicces történet, ahogyan a blogra rátaláltam: megírtam a tiszta só anomáliáról a bejegyzésemet, miközben, tőlem függetlenül Szegeden, dr. Csupor Dezső kollégám, a Farmakognózia Intézet kutatója szintén ezen a témán dolgozott és megírta a Ködpiszkáló blogon a „Mérgező-e a konyhasó?” című bejegyzését. Kollégám március 22-én 8 óra 53 perckor publikálta bejegyzését, míg én délután 16 óra 51 perckor.

Telt, múlt az idő, a blogom statisztikáját figyelve láttam, hogy sok látogató érkezik hozzám a Google keresőn keresztül a legkülönbözőbb sóval kapcsolatos  kulcsszavakkal. Ilyenkor azért hajt a kíváncsiság, és jómagam is leellenőrzöm, hogy az adott kulcsszóra hol található meg a patikablogom.

Egy ilyen keresés alkalmával, 5 nap elteltével találtam rá a Ködpiszkáló blogra, melynek azóta aktív olvasója és hozzászólója vagyok.

Ajánlom neked is, hiszen nagyon jó témákat dolgoznak fel maximális szakmai igényességgel és bízom benne, hogy sikerül eloszlatniuk jópár városi legendát.

A Ködpiszkáló blogot megtalálod a Facebookon is, vagy tégy úgy, mint én: iratkozz fel RSS-ben!

nextserver A Patikablog oldalait a NEXTSERVER tárolja.