Figyelem! Ez a bejegyzés már több mint 1 éves, tartalma elavult lehet!

Talán emlékszel még a március eleji bejegyzésemre, amiben arról írtam, hogy a változás jó. Abból a bejegyzésből megtudhattad, hogy az akkori munkahelyemen nem éreztem jól magam, ezért váltottam.

Nos, a tegnapi naptól (03.19.) már az új helyen dolgozom.

A butaság mindenhol jelen van

Az előző munkahelyemen az mindenképpen jó volt, hogy mivel kvázi egy bevásárlóközpontban volt, nagy volt az úgynevezett átmenő forgalom. Ebből adódóan eléggé diffúz volt a vevőkör, így sok érdekes sztorit szolgáltatott a patikablogra. Így könnyebben el is tudtam neked ezeket mesélni, eléggé kicsi volt az esélye, hogy valaki, aki a bejegyzés alanya éppen olvas és esetleg magára ismer.

Bár eddig amiket történeteket leírtam, azokat szemtől szembe is elmondtam a betegnek/vevőnek. A véleményemet meg vállalom, személyes ismertető jeleket, adatokat meg nem írtam le és nem is fogok.

Itt majd azért óvatosabbnak, körültekintőbbnek kell lennem, mert relative állandó vevőkör van, de már most látom, hogy ez a hely is szépen szolgáltatni fog alapanyagot a patikablognak!

Homeopátia, az örök kedvenc

Tegnap például volt egy olyan vevőm, aki olyan csúnyán köhögött, hogy egyetemen lehetne oktatni. A gyógynövényes köptető mellé szeretett volna valamilyen homeopátiás szert, ami a köhögését, megfázását gyógyítja. Udvariasan, de határozottan közöltem vele, hogy sok mindenre lehet használni a homeopátiát, de van egy pont, amin túl már egyszerűen felelőtlenség. Na, ő jóval ezen a ponton túl volt! Kértem, hogy menjen el orvoshoz, mielőtt komolyabb baja lesz. Most figyelj: volt orvosnál, fel is írt neki gyógyszert és szeretné is kérni a tanácsomat (ha már így beszélgetünk), hogy mondjam el neki, mi micsoda, mire jó és esetleg melyiket lenne érdemes kiváltani. Az antibiotikumra mindenképp rá akartam beszélni, mielőtt komolyabb tüdőgyulladása lesz, de jött a szokásos kibúvó: még egy napot várna vele. Nem az én életem…

Új receptfelírási és kiváltási szabályok

A betegek nagy része egyértelműen nem értette még meg, hogy mi is változott március 1-től a gyógyszerek felírása és kiváltása kapcsán. Továbbra is tudom ajánlani a januári magyarázó cikkemet, talán segít megérteni az új helyzetet.

Persze, mint mindig, az indulatok most is a patikákban csapódnak le. Tegnap kolléganőmnél próbálta meg kiváltani egy beteg a március 25-től kiváltható receptjét, majd miután megtudta, hogy ezt nem teheti meg, egy laza „az anyjuk picsáját” hagyta el a száját. Gyógyszere már egy szem sem volt, és mikor próbáltunk segíteni neki, hogy mi lehet az elcsúszás oka, kiderült, hogy ő önhatalmúlag, a frontoknak megfelelően, össze-vissza szedi a vérnyomáscsökkentőjét. Az orvosa erről nem tud, a beteg szerint ez nem is fontos, így a „gép szerint” kapta a receptjére a dátumot: persze, hogy nem stimmel! Egy futballstadionnyi reflektor sem segített volna, hogy egy kis fényt gyújtsunk, hagytuk – maradtunk mi a szívtelen szemét disznók. Persze, lett megoldás, de azt inkább nem írom le 🙂

Új kihívások

Mivel most egy magántulajdonban levő patikában fogok dolgozni, teljesen más kihívások várnak rám. A főnökömtől úgy érzem eléggé nagy bizalmat kapok, amiből még bármi jó kisülhet. Persze, ideális munkahely nincsen, ide például napi szinten 80km-t kell majd utaznom, de vezetni szeretek, Walter pedig imádja a kilométereket!

A kollégáim meg azon túl, hogy értik a dolgukat, nagyon jó fejek – és ez igenis számít!

nextserver A Patikablog oldalait a NEXTSERVER tárolja.