Gyógyszertárak a közelben

Egy újabb mobil alkalmazás

március 31, 2013

Figyelem! Ez a bejegyzés már több mint 1 éves, tartalma elavult lehet!

Itt a blogon már írtam róla, hogy Mondovics Mihállyal közösen elindítottunk egy projektet, aminek segítségével a hozzád legközelebb található ügyeletes patikát tudod megkeresni a mobilodon. Nem sokkal később Misi megcsinálta a weblapokba beépíthető változatot is, amivel akár a te oldalad vagy a patikád oldalának látogatói tudnak rákeresni az ügyeletes gyógyszertárra.

Gyógyszertárak a közelben - iPhone 2Az elmúlt időszakban Misi nem tétlenkedett és elkészített egy újabb mobil alkalmazást, mellyel a közeledben található gyógyszertárakra tudsz rákeresni. Az alkalmazás a „Gyógyszertárak a közelben” nevet kapta és iOS eszközökön (azaz iPhone és iPad) működik, az iTunes AppStore-ból letölthető 0,89€/1$ árért.

Gyógyszertárak a közelben - logoMicsoda? Fizetni kell érte? Az ár csak jelképes, 0,89€/1$-ból jobb helyeken egy kv sem jön ki (ami a fejletsző egyik lételeme!). Egy ilyen szolgáltatás és alkalmazás működtetésének azonban vannak költségei, ha a kiszolgáló szerver bérleti díját fedezni tudjuk a bevételből az már siker. Más cél egyelőre nincsen.

Csak halkan és zárójelben merem megjegyezni, hogy az állam/kamara nagy pénzekért sem képes normálisan megcsináltatni egy ilyen alkalmazást, míg a mi fejlesztésünk saját erőből és szabadidőben készítve működőképes és tökéletesen használható.

Miben más, mint az ügyeletes patika kereső?

Az ugyeletespatika.com egy webalkalmazás, amely minden modern böngészőt használó mobil (de akár asztali) eszközről elérhető és működik. Ugyanakkor csak az éppen szolgálatot ellátó ügyeletes patikákat mutatja a közeledben. Egy funkció, jobb fókusz, pontosabb működés.

Gyógyszertárak a közelben - iPhoneAhogy említettem, ez az alkalmazás csak az Apple készülékein működik, mint külön alkalmazás. Itt szintén jellemző az egy funkció, jobb fókusz, pontosabb működés elvünk: az alkalmazás segítségével a közeledben található gyógyszertárakra tudsz rákeresni.

Az alkalmazás jelenleg 1.0 állapotban van, ami azt jelenti, hogy vannak ismert hibák, melyek kijavításán Misi folyamatosan dolgozik. A nagyvárosokban leteszteltük a működést, de kisebb településeken, ahol nincs a közelben patika ott lehetnek pontatlanságok. Ezt az 1.1 verzió hamarosan orvosolni fogja.

Húsvéti meglepetés

Gyógyszertárak a közelben - Google MapsHabár idén havat is hozott a húsvéti nyúl, mi is szeretnénk kedveskedni a Patikablog olvasóinak.

Szerda este 18 órakor (2013.04.03.) kisorsolunk 10 darab promóciós kódot, amellyel ingyenesen letölthető az alkalmazás iOS rendszert futtató eszközökre. Ehhez nem kell mást tenned, mint:

1. megosztanod a Facebookon található bejegyzést (amit ide kattintva megtalálsz)

és

2. itt a bejegyzés alján egy hozzászólásban jelezd a részvételi szándékodat a sorsolásban. Nem áprilisi tréfa!

A sorsolás eredményét itt a blogon teszem majd közzé, és a nyertesekkel felvesszük Facebook üzenet formájában a kapcsolatot.

Minden vélemény fontos

Számunkra elsődleges cél az, hogy egy jól működő, könnyen használható, hasznos alkalmazást adjunk a kezedbe. Ezért fontos számunkra a véleményed. Ha bármilyen észrevételed van vagy hibát találsz a „Gyógyszertárak a közelben nevű alkalmazásban, kérjük, hogy az error@ugyeletespatika.com címre írd meg nekünk!

 

nextserver A Patikablog oldalait a NEXTSERVER tárolja.